← Zpět na všechny články

Zkouška svatebního líčení a účesu

Jak připravit pleť na aplikaci make-upu

Dokonalý make-up, který vydrží netknutý celý den. Je to vůbec možné? Ano, je! Základem je kvalitní dekorativní kosmetika a především, dokonale připravená hydratovaná pleť.

Čištění

Hodně žen se stále domnívá, že obličej stačí čistit pouze večer po odlíčení. To však není pravda. Ranní čištění pleti je stejně důležité jako to večerní. Takže každé ráno nezapomeňte obličej vyčistit vaším oblíbeným cleanserem a důkladně opláchnout.

Tip: Na obličej vždy používejte jiný ručník než na tělo. Zamezíte tím přenášení nečistot a ušetříte si zbytečné pupínky a jiné problémy kůže.

Tonizace

Druhým a velmi důležitým krokem je tonikum, které naneseme na vatový tampónek a vklepáváme do pleti. Téměř každý cleanser snižuje pH pokožky, proto je nezbytné použít tonikum a navrátit pleti správné pH. Zároveň nám stáhne póry a pleť bude vypadat zdravěji. Čistič a tonikum by měli být nejlépe od jedné značky, aby se doplňovali tak, jak mají.

Tip: Jsem spokojená s modrým čistícím tonikem Weleda 2v1, které zároveň naprosto nádherně voní.

Hydratační krém

Hydratace je základ. Teď, když máme pleť dokonale čistou, přichází na řadu hydratační krém, který jemně vmasírujeme do pleti a necháme pár minut vstřebat. Pokud chcete opravdu dokonalý make-up, který vydrží, tak tento krok nepodceňujte.

Tip: Ráda na klientky s opravdu velmi suchou pletí používám tmavě zelený hydratační krém Weleda Skin Food, který dokáže rychle vyživit a hydratovat pleť. Rychlá záchrana. Skvělý hydratační krém má také značka Sephora Collection - All Day Hydrator a značka La Roche-Posay.

Tip II: Dalším velmi oblíbeným produktem v mém make-up kitu je rozjasňující hydratační krém MAC STROBE CREAM, který dokonale rozzáří unavenou a mdlou pleť. Mám jej v odstínech PINKLITE a PEACHLITE a odstín použiji podle barevného typu klientky. Ráda si tento projasňující krém míchám právě s Weledou Skin Food pro ještě větší hydrataci.

Oční krém

Nezapomínejte i na oční okolí. Pokud nebude okolí očí hydratované, tak nám korektor může dělat fleky a mapy. Naneste menší množství očního krému a jemně vklepejte. Oční krém by se měl nanášet prsteníčky, protože mají nejmenší sílu ze všech prstů a vy tak díky tomu nebudete zbytečně tlačit a tahat oční okolí.

Tip: Skvělý krém na oční okolí je růžový Weleda Wildrose. Pokud po ránu trpíte na oteklé oční okolí, pak můžu doporučit De-Puff And Brighten Eye Gel od značky Byoma a hydrogelové polštářky pod oči Nourishing Eye Patches od PIXI.

SPF

SPF je krokem, který sice není nikterak důležitý pro dokonalost a výdrž make-upu, ale je důležitý pro pleť. Zabraňuje předčasnému stárnutí pleti a výskytu vrásek, předchází vzniku pigmentových skvrn a jizviček po akné a samozřejmě chrání pokožku před spálením od slunce. SPF používejte po celý rok, nehledě na počasí.

Tip: Dobré zkušenosti mám s La Roche-Posay Cicaplast Baume B5 SPF 50 nebo Beauty Of Joseon Relief Sun Rice + Probiotics SPF 50.

Podkladová báze

Podkladová báze pod make-up je takový krok navíc, který můžete vynechat, ale pokud se pro něj rozhodnete, dokáže vylepšit texturu pleti a prodloužit výdrž make-upu. Na výběr máte zelené proti začervenání, vyplňující póry a vyhlazující jemné vrásky, matující nebo rozjasňující primery. Podkladovou bázi vždy vybírejte na základě typu a problému vaší pleti a finishe, kterého chcete dosáhnout.

Tip: Mými oblíbenci jsou podkladové báze od Makeup For Ever, které krásně připraví pleť, nedrolí se a make-up vydrží neskutečně dlouho.

Balzám na rty

Posledním bodem před nanesením make-upu je balzám na rty. Krásně vyživené a hebké rty jsou základem pro to, aby rtěnka vypadala perfektně. Pokud máte na rtech suché šupinky a rty se vám loupou, použijte peeling na rty. Já jsem spokojená se scrubem na rty od Lush.

Tip: LANEIGE Lip Sleeping mask dokonale vyživí rty přes noc, ale dá se použít i klasicky jako balzám přes den.

Tip II: Dalším skvělým balzámem na rty je La Roche-Posay Cicaplast Levres, který pomáhá i hodně suchým a popraskaným rtům. Na trhu je však hromada skvělých balzámů, které se postarají o zdravé, jemné a krásné rty.

Dokonalý make-up začíná péčí u vás doma. Pokud se v pečující kosmetice ztrácíte a nevíte, co vybrat, navštivte kosmetičku, která vám s výběrem pomůže. Při problémech s kůží se nebojte navštívit dermatologa.

Při péči o pokožku hraje také důležitou roli stravování a pitný režim. Nezapomínejte na to a uvidíte, že se vám vaše pleť odvděčí.

Publikováno 20. Ledna 2024