← Zpět na všechny články

Zkouška svatebního líčení a účesu

Jak se připravit na svatební zkoušku?

Každá nevěsta se chce ve svůj velký den cítit co nejkrásněji a já vám k tomu ráda pomohu. Svatební líčení je specifické, protože musí vypadat nádherně nejen na denním světle, ale také na fotografiích. Zároveň je důležité, aby vydrželo krásné po celý den.

U tohoto typu líčení je důležitá zkouška, kde si do detailů probereme vaši představu, ale také vám poradím, jak pečovat o pleť a vlasy, aby byly v den svatby krásné. Protože dokonalý make-up a účes začíná péčí u vás doma.

Připravte si fotky účesu, líčení a svatebních šatů

Většina nevěst má aspoň malou představu o tom, jak by chtěly ve svůj svatební den vypadat. Proto si zkuste najít fotky účesů a líčení, které se vám líbí. Společně vaši představu projdeme, vyzkoušíme a společně najdeme to, v čem se budete cítit nejkrásnější.

Ideálně si připravte i fotky vašich svatebních šatů, abychom se ujistily, že se stylově hodí k líčení i k účesu.

Pokud představu nemáte, vůbec nevadí. Ráda vám poradím a vymyslíme vše spolu.

Vlasy a pleť

Na zkoušce je důležité pracovat s vlasy ve stavu, ve kterém budou i v den D. Proto prosím umýt vlasy den před zkouškou, nelakovat je a nepoužívat bezoplachové kondicionéry a olejíčky, které by nám vlasy zbytečně zatížily.

U přípravy pleti je důležitá hydratace, a to nejen před zkouškou, ale především před vaším svatebním dnem. Zajděte si na kosmetiku, nechte si vytrhat obočí a hlavně pleť dostatečně hydratujte. A nejen zvenku, ale důležitý je i pitný režim. Na zkoušku přijďte ideálně odlíčená, ale pokud nemáte čas nebo jedete z práce a bez make-upu se necítíte komfortně, nevadí, odlíčím si vás.

Oblečte se

Na zkoušku si oblečte něco v barvě vašich svatebních šatů, například bílou košili nebo tílko (pokud budete mít bílé svatební šaty), abyste viděla, jak bude výsledný make-up korespondovat s barvou šatů.

Pokud máte koupené nějaké vlasové ozdoby nebo korunku, vemte je s sebou na zkoušku.

V případě, že žádné koupené nemáte, ale chtěla byste, tak mám k zapůjčení.

Vyhraďte si čas

Zkouška svatebního líčení a účesu trvá 2,5 - 3 hodiny a probíhá u mě v Praze na Vinohradech. Proto si na ni vyhraďte čas, neplánujte si poté žádnou důležitou schůzku, ať nejste ve stresu a nikam nepospícháte. Chceme společně zjistit, v čem se budete cítit nejlépe a nejkrásněji, to si žádá čas.

Užijte si to

Spolu se zkoušením svatebních šatů je to jedna z nejkrásnějších „povinností“ na plánování svatby. Tak zahoďte starosti za hlavu a přijďte si to užít. Jakmile se posadíte na vizážistickou židli, relax za 3, 2, 1… 🙂

Publikováno 6. Ledna 2024